Op zaterdag 10 december is Rotaryclub Doesburg te vinden op de Doesburgse Kerstmarkt. Met de opbrengst van de verkopen op de kraam ondersteunen zij het project ‘Muziek op Maat’.

Dit project is opgezet door vrijwilliger Martine Weijers en bedoeld voor de ongeveer 45 dementerende oudere bewoners van de Hessengracht en St. Elisabeth in Doesburg.

‘Muziek op Maat’ biedt bewoners de mogelijkheid om te luisteren naar muziek die geheel is afgestemd op hun persoonlijke voorkeur. Herkenbare muziek kan prikkelen, herinneringen oproepen en het is aangetoond dat muziek mensen met dementie op ongelooflijk krachtige manieren raakt. Het luisteren en afspelen van muziek kan kwaliteit van leven terugbrengen en interactie vergemakkelijken.

Om dit project te realiseren zijn een aantal koptelefoons en mp3-spelers nodig. Rotaryclub Doesburg ondersteunt dit project. In de Rotary kerstkraam zijn handgemaakte kerstaccessoires afkomstig van vormgevingswerkplaats De Lente in Doesburg te vinden, Jo Spier kerstkaarten én Bakkerij Koenen bedenkt en levert de ingrediënten voor een Doesburgse kerstcake, die in cadeauverpakking, inclusief recept, aan de man worden gebracht.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.