Al meer dan drie decennia bespeelt Raphaella Smits haar achtsnarige gitaren en historische instrumenten op onnavolgbare wijze. De Vlaamse staat op zondag 11 december om 15.00 uur op het Gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg.

De gitariste van wereldformaat speelt behalve op historisch ook op moderne instrumenten: ‘Waarom zou je jezelf een beperking opleggen als je muziek kan maken op beide?’

Smits houdt niet van grenzen. De wereld is haar dorp. Zowat overal in Europa en in Noord- en Zuid-Amerika en zelfs in Japan stond haar naam ooit op de affiche. Van San Francisco tot Sofia, van Stockholm tot Santiago de Chile.

Muziek is voor Smits communicatie, iets waardoor ‘alle Menschen Brüder’ worden. Muziek is daarbij ook een middel om mensen van alle rassen, alle culturen, alle leeftijden dichter bij elkaar te brengen.

Raphaella Smits maakte veel CD’s waarvan er vele op de lijstjes staan van muziekliefhebbers en vakspecialisten. Zij is verbonden aan het Lemmensinstituut in Leuven en geeft regelmatig meestercursussen in West- & Oost-Europa, in Noord- & Zuid-Amerika en in Japan.

Geregeld vragen organisatoren van internationale gitaarwedstrijden haar als jurylid. Hierbij getuigt zij van veel empathie, een scherp gehoor en een goed beoordelingsvermogen.

Een toegangskaart kost 15 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.