Doesburg zet binnenstad in de bloemen met ‘hanging baskets’

Het college van B&W van Doesburg heeft opdracht verstrekt om ruim 60 zogenaamde ‘hanging baskets’ op te hangen in het centrum van Doesburg. Dit voorjaar worden de baskets opgehangen voor een periode van drie jaar.

 

Wijkraad Binnenstad heeft vorig jaar een betoog gehouden voor de commissie Bestuur en Organisatie over het ophangen van ‘hanging baskets’ in een gedeelte van het centrum. Naast een fleurige uitstraling van de binnenstad wil de wijkraad hiermee ook vooruitlopen op het evenement Doesburg 777 jaar stadsrechten.

 

In de afgelopen periode heeft de wijkraad Binnenstad onderzocht of er binnen Doesburg mogelijkheden zijn om marktpartijen bij te laten dragen aan dit initiatief. Uiteindelijk zijn vijf partijen bereid om bij te dragen in de kosten. Het gaat om de Gestichten van Weldadigheid, Woonservice IJsselland, Doesburgse Ondernemers Vereniging, Doesburgs Goed en Koninklijke Rotra.

 

Het resterende bedrag komt uit middelen voor de uitvoering van het Economisch Beleidsplan. Het werk wordt uitgevoerd en geleverd door een regionaal bedrijf. De ‘hanging baskets’ worden in het voorjaar opgehangen in de Koepoortstraat, Gasthuisstraat, Paardenmarkt, Kerkstraat, Meipoortstraat en Ooipoortstraat.

 

De commissie heeft destijds verzocht om het initiatief verder uit te werken en daarbij te onderzoeken of lokale partijen in aanmerking komen voor levering. Daarnaast heeft men de wens uitgesproken om te onderzoeken of Doesburgse ondernemers mee willen betalen in de kosten.

 

‘Wijkraad Binnenstad heeft dit alles enthousiast opgepakt en dat heeft tot een fantastisch resultaat geleid’, aldus wethouder Westra. ‘Als gemeente willen we graag ondersteunen en samen met partners in de stad mooie dingen realiseren. Dit is een heel mooi voorbeeld. Waarbij vermeld moet worden dat zonder de inzet van wijkraad Binnenstad dit niet was gerealiseerd. Zij verdienen dus een pluim.’

1 reactie

  1. robert duis

    @Wijkraad.

    Good idea >>> Hanging Baskets!

    Mogen die grote ronde bloemen – bakken dan weg?
    Deze staan “verscholen” tussen de automobielen en nemen bovendien parkeerplekken weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑