Langs de Zomerweg in Doesburg moet een fietspad komen. Althans, dat is de wens van Buurtschap Noord-Oost in Doesburg. De eerste stappen hiervoor zijn gezet. Door middel van ruilverkaveling behoort grondbezit tot de mogelijk. Nu moeten er financiële middelen worden gevonden. Dat laat wethouder Marleen Huizingh (D66) van de gemeente Doesburg weten. Het fietspad zou moeten lopen van de rotonde vooraan bij de Kraakselaan tot aan de rotonde bij restaurant De Pannenkoekenbakker richting Achter-Drempt.


Afgelopen donderdag sloot het termijn rond de ruilverkaveling. Omdat Doesburg momenteel niet direct geld heeft voor de grond, wil het Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) de grondaankoop doen. Daarna, bijvoorbeeld over een jaar, kan Doesburg de grond overnemen. Volgens een ruwe schatting gaat het om een bedrag van 70.000 euro.


Een fietspad langs de Zomerweg moet de verkeersveiligheid ten goede komen. Buurtschap Noord Oost ziet de aanleg van een fietspad wel zitten. De gemeente Doesburg gaat nu bekijken of er in de zomernota ruimte kan worden gemaakt. Daarnaast wordt er gekeken of er ruimte is bij de Provincie om een deel van de kosten op zich te nemen.


‘De eerste stap naar een fietspad langs de Zomerweg is gezet’, aldus Huizingh.