Na een jaar van vele bouwkundige aanpassingen en interne veranderingen is de uitbreiding van Hotel Doesburg met een winterserre op de IJsselkade nu ook een feit. De winterserre aan de IJssel-kant van het hotel beslaat een oppervlakte van 60 vierkante meter.


Met de realisatie van de serre is het bedrijf af, volgens de ondernemers Monique van den Berg en Joop Bergevoet. ‘Het Grand Café bood te weinig mogelijkheden om gezellig te zitten. Bovendien was de uitstraling van de gevel niet echt uitnodigend’, zegt Joop Bergevoet.


‘De serre is gezellig en comfortabel ingericht. Er is gebruik gemaakt van warme kleuren en veel natuurlijke producten waardoor er een aansluiting is met de inrichting van de rest van het bedrijf. Er komt nog een gashaard met lekkere kuipstoeltjes er om heen’, vult Van den Berg aan.


Met de komst van de serre is ook het concept ook aangepast. Het cafégedeelte is omgetoverd naar een brasserie met ongeveer vijftig zitplaatsen. De menukaart varieert van belegde broodjes, pannenkoeken, maaltijdsalades tot biefstuk. De keuken is zeven dagen in de week van 12.00 uur tot 21.00 uur geopend.


Ruim een jaar geleden zijn Monique van den Berg en Joop Bergevoet gestart met hun bedrijf. In dit jaar werden allerlei veranderingen in het bedrijf doorgevoerd en stonden er met grote regelmaat busjes van de aannemer geparkeerd. De veranderingen werden langzamerhand ook zichtbaar voor de gasten van het bedrijf. De meest zichtbare verandering is winterserre.