Om evenementen en activiteiten in Doesburg in goede banen te leiden, is er behoefte aan meer verkeersregelaars. De werkgroep Verkeersregelaars roept dan ook inwoners van Doesburg op om zich aan te melden om zo af en toe mee te helpen bij de evenementen in onze stad.

Doesburg is een stad waar veel evenementen en andere activiteiten worden georganiseerd. De doorstroming van het verkeer, maar bovenal de veiligheid van deelnemers, bezoekers en weggebruikers is daarbij vaak een belangrijk item waardoor er verkeersregelaars moeten worden ingezet. Gelukkig zijn er in Doesburg vrijwilligers die zich een of meerdere malen per jaar willen inzetten als evenementen verkeersregelaar.

De groep verkeersregelaars Doesburg bestaat uit ruim 40 personen die in wisselende aantallen en samenstelling “de weg op gaan” om daarmee de organisatie van het evenement te ondersteunen.

Afgelopen december werd de inzet van deze mensen beloond met de toekenning van de “Hens van der Wal-prijs” die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich als vrijwilliger(s) bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Op dit moment zijn de verkeersregelaars weer gestart met de jaarlijkse e-learning die zij moet volgen om te worden aangesteld als verkeersregelaar tijdens evenementen in de gemeente Doesburg. Vaak onzichtbaar voor het grote publiek, maar onmisbaar voor de organisatie leveren zij hun bijdrage. Of het nu gaat om de Avond Wandel 4-daagse, de 4 mei herdenking, de Sinterklaasintocht, scootmobieltocht, midwinterhoorn wandeling, Kade- en Hanzefeesten, de motorrun voor gehandicapten enzovoort, altijd zijn ze present.

Gedurende het jaar wordt er telkens weer een beroep gedaan op deze groep vrijwilligers om zo een evenement soepel te laten verlopen en wij dat zal ook de komende jaren zo blijven.

Het is daarom noodzaak om op sterkte te blijven, in aantal maar ook in leeftijd.

Daarom is de groep op zoek naar nieuwe mensen die zich willen inzetten voor de gemeenschap, die een paar keer per jaar als verkeersregelaar een bijdrage willen leveren aan een stukje leefbaarheid wat onze stad zo bijzonder maakt.

Bent u iemand die interesse heeft om verkeersregelaar te worden of kent u mensen in uw omgeving die de groep willen komen versterken, laat het dan op korte termijn weten via een mailtje aan info@verkeersregelaar-doesburg.nl . De coördinatoren van de groep verkeersregelaars Doesburg nemen dan graag contact op voor een informatief gesprek.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.