Meer dan 30 deelnemers openen hun galerie, atelier, podium en werkplaats tijdens de Culturele Zondag Doesburg op 5 februari. Wie deze route eens wil lopen, kan bij de VVV een gratis plattegrond ophalen.

Vanaf 12.00 uur gaat de Culturele Zondag Doesburg van start. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een opvallende vlag.

Boekdrukkerij de Arend heeft er weer een houten lettertype bij die eigenaar Arie Niks zondag 5 februari graag wil laten zien. Niks is benaderd door een museumvereniging, die een groot aantal historische drukplaten heeft gekocht. Daarvan willen ze afdrukken hebben, die De Arend gaat verzorgen.

De Doesburgse fotovereniging FoDo houdt in het stadsbierhuis De Waag een foto-expositie. Die is te zien op de kamer op de eerste verdieping boven het cafe.

In het Lalique Museum is de tentoonstelling ‘art nouveau en japonisme, een nieuwe golf’ te zien.

Er zijn werken van Breitner, Mesdag, Lalique en Hokusai te bezichtigen. De Japanse prenten zijn afkomstig uit de Collectie Wessels die momenteel eveneens te zien zijn in het Rijksmuseum.

Marjanne Wijnen van Lian Art & Gifts is weer naar China afgereisd en heeft mooie objecten ontdekt. Zij heeft jarenlang in China gewoond en gewerkt. Nu heeft ze handgemaakte vazen en unieke objecten voor een betaalbare prijs weten te bemachtigen. Dat zijn aparte en bijzondere voorwerpen om cadeau te geven.

In Streekmuseum De Roode Tooren is de expositie ‘Doesburg en de stoomtram, 1881-1957’ te zien.

De Gasthuiskerk heeft een vol programma tijdens deze middag. Zo is er een stadsvertelling van historicus Sander Polman over ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon. Verder is er een expositie te zien van schilder Frank Oude Weernink. En is er live-muziek van de band La Zona en een jamsessie van meerdere muziekanten waarbij bezoekers spontaan kunnen meedoen.

JeVaBa Glas is deze editie gesloten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.