DoesburgDirect.nl was dinsdag 22 februari één van de deelnemers van de eerste Hyperlocal Media Day 2011, een kennis- en inspiratiesessie voor lokale nieuws- en informatieplatforms. De kennisdag werd gehouden bij het innovatie vergaderconcept Seats2Meet.com in Utrecht. Daarbij waren founders van diverse lokale platforms aanwezig uit onder andere Den Haag, Groningen en Arnhem.


Onder aanvoering van dagvoorzitter Michael Nijdam – voorloper op het gebied van lokale platforms en mede-initiatiefnemer van DenHaagDirect.nl – werd er onder meer gesproken over kennis, content en exploitatie van lokale platforms.


Naar voren kwam onder andere dat lokale platforms vaak verschillen van achtergrond en opzet, en dat een van de sterke punten is om het platform op maat af te stemmen aan de doelgroep.


Aanwezig waren zo’n 25 journalisten en bloggers. Ze vertegenwoordigden de lokale initiatieven ArnhemDirect.nl, DenHaagDirect.nl, Stadslichten.nl, Roosendaal24.nl, NijmegenDirect.nl, Dichtbij.nl (onderdeel van De Telegraaf), Stadskoek.nl, DichtBijBrabant.nl, BelangvanLimburg.be (uit Belgie) en een afgevaardigde van het Subsidiefonds van de Pers.


Na drie en half uur kennis delen en een afsluitende borrel hebben de lokale initiatieven afgesproken vaker dergelijke kennissessies te houden. DoesburgDirect.nl blijft de ontwikkelingen rondom nieuwe media op lokaal niveau volgen en is graag van de partij van een volgende sessie.