De gemiddelde leeftijd van de bezoeker van DoesburgDirect.nl is tussen de 41 en 50 jaar. 55 Procent van de bezoekers is man, 45 procent is vrouw. Berichten uit de rubrieken ‘Centrum’ en ‘Politiek’ worden als meest interessant bestempeld door de lezers van Doesburg.Direct.nl. Berichten over vechtpartijen, aanrijdingen en soortgelijke incidenten hoeven niet op de site. Dat en meer blijkt uit onderzoek van DoesburgDirect.nl.


Een derde van de bezoekers van DoesburgDirect.nl is tussen de 41 en 50 jaar. 24 Procent is tussen de 31 en 40 en 21 procent is tussen de 51 en 60 jaar. 10 Procent van de bezoekers is tussen de 61 en 70 jaar en 5 procent is 70+. Het aantal jongeren onder de 20 jaar dat DoesburgDirect.nl bezoekt is met 1 procent laag.


44 Procent zegt dagelijks de site te bezoeken. Ook zegt 44 procent meerdere keren per week de site te bezoeken. En 12 procent zegt een maal in de week naar DoesburgDirect.nl te gaan. Dat doen ze vooral door zelf www.doesburgdirect.nl/2013 in te tikken. Ook komt een deel van de bezoekers (34 procent) op de site via Twitter. Via Facebook kiest 6,7 procent de weg naar DoesburgDirect.nl en via LinkedIn niemand.


Berichten in de rubriek ‘Centrum’ en ‘Politiek’ worden het meest interessant gevonden. Gevolgd door ‘Cultuur’, ‘Sport’ en ‘Beinum’. De rubrieken ‘Buitengebied’, ‘Molenveld’ en ‘Ooi’ worden als minst interessant gezien.


De keuze van DoesburgDirect.nl om niet te schrijven over incidenten rondom vechtpartijen, hennepkwekerijen, drankrijders, brandjes en aanrijdingen wordt door een grote meerderheid gesteund. 71 Procent vindt dit een goede redactionele keuze, 29 procent denkt daar anders over.


Opvallend is verder dat een derde van de ondervraagden zegt graag berichten wil schrijven voor DoesburgDirect.nl. Verder wil bijna de helft van de ondervraagden ook berichten lezen over de buurtdorpen Angerlo en Drempt.


De afgelopen tien dagen konden bezoekers van DoesburgDirect.nl hun mening geven over het lokale nieuws- en informatieplatform. Totaal namen bijna honderd mensen deel aan de enquête.