De gemeente Doesburg wil ook in 2012 de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs toekennen aan een persoon, groep of organisatie die zich op onderscheidende wijze vrijwillig inzet voor de samenleving. Inwoners worden opgeroepen om mensen, groepen of organisaties uit hun omgeving voor de prijs te nomineren.


Aan de prijs voor 2012 is het thema ‘Ouderparticipatie’ gekoppeld. Het gaat daarbij om belangeloze inzet van ouders en andere volwassenen binnen basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Hun bijdragen lopen uiteen van het voorlezen aan kinderen, het opknappen van lokalen, buitenruimte en speeltoestellen, het beheren van leesmaterialen tot aan het meepraten over beleid en uitvoering.


De jury roept inwoners en organisaties op om personen, groepen of organisaties uit Doesburg die actief zijn rond het thema voor deze eervolle prijs te nomineren. Het Aanmeldingsformulier is hier te downloaden. Aanmeldingen moeten uiterlijk 31 oktober bij de gemeente binnen zijn.


De jury onder voorzitterschap van wethouder Willem Bouman gaat alle inzendingen beoordelen en daaruit één winnaar kiezen. De uitreiking van de prijs, de Hens van der Wal-ring en 500 euro, zal plaatsvinden op een feestelijk omlijste avond in de week van 10 tot 15 december.