Doesburger Hugo Fokken bouwt vakantieresort op Bali

Hugo Fokken bouwt een vakantieresort op Bali. De Doesburger is vorig jaar op het Aziatische eiland neergestreken om er Rembrandt Lumbungs te realiseren. Momenteel legt hij de laatste hand aan door hem zelf ontworpen rijstopslaghuizen, die dienst gaan doen als logiesaccommodatie. Een interview met een ondernemende Doesburger in het buitenland.


Waarom gekozen voor Bali?
Op uitnodiging van vrienden ben ik samen met mijn vader in Bali op vakantie geweest. Zij hebben een appartement gehuurd in Bali en ik en mijn vader konden daar verblijven. Altijd heb ik al het idee gehad om te ondernemen in het buitenland. Na mijn bezoek in Bali begon dat gevoel weer op te spelen.


Toen ben ik hetzelfde jaar weer terug gegaan naar Bali om te kijken of het inderdaad weer zo leuk was als de vakantie. Het eiland is erg mooi, maar wat me vooral aanspreekt zijn de mensen, de cultuur en hun kijk op het leven. In totaal ben ik vijf keer op Bali geweest, voordat ik er in januari 2011 voorgoed ben komen wonen.


Wat ga je precies doen?
Ik heb een stuk land gehuurd in de badplaats Sanur. Dit stuk land was een bananenplantage. Hierop ga ik een klein exclusief resorthotel bouwen. Ik werk met lokale werkers van een vriend van mij. Ik ben zelf de aannemer, projectontwikkelaar en architect. Waar het op neer komt is dat ik de materialen koop en de werkers de opdracht geef hoe ze het moeten doen. Ik heb geen bouwtekeningen maar heb alles in mijn kop zitten.


Er worden acht lumbungs gebouwd. Een lumbung is van oorsprong een rijstopslaghuis. Op dit model zijn mijn eigen ontworpen lumbungs gemaakt. Ook heb ik een restaurant gebouwd in de traditionele gazebo stijl. Komende maanden wordt het zwembad aangelegd en wordt het project afgemaakt.


Wat verwacht je van jouw avontuur op Bali?
Een groot avontuur!! hahaha een andere cultuur, een ander wetgeving, corruptie maar vooral veel lol. Het mooie is dat je een blanco stuk grond hebt, wat je naar eigen smaak kan indelen. Zonder teveel bouwregels kun je in principe bouwen wat je wilt.


Wat zijn de Doesburgse invloeden in jouw resort?
Modern is mooi, maar modern is al snel niet modern meer. Nu iedereen hier moderne hotels bouwt, bouw ik een traditioneel hotel. Ik hou van de warmte en de uitstraling van oude gebouwen. Dat komt natuurlijk dat ik in de binnenstad van Doesburg ben opgegroeid, in een oud trapgevel huis.


Mis je Doesburg nog?
Als je in Doesburg woont, zie je niet meer hoe bijzonder Doesburg is. Toen ik in Rheden woonde en in Doesburg kwam, dacht ik pas ‘zo wat is Doesburg toch mooi’. Zo zal het ook zijn als ik vanaf Bali weer terugkom naar Doesburg. Ik mis Doesburg omdat alles herkenbaar is, de mensen, de buurten en de binnenstad.


Hoe groot is de kans dat je ooit nog terugkeert naar Doesburg?
Geen idee, het bevalt me prima hier op Bali. Is de lol eraf, dan ga ik ergens anders naar toe. Maar of dat doesburg is of een andere bestemming……..

6 reacties

 1. Iwan

  Prachtig. Je bent alleen vergeten te vertellen dat iedere Doesburger die boekt korting krijgt.Het gaat je goed. Groeten uit Doesburg.

 2. Karin Leemreize

  Vanuit mijn roots was ik al meteen erg enthousiast toen ik van Sanur hoorde.Trouwens je vader is een echte PR man voor je.
  Leuk en misschien tot ziens.!
  Heel veel suc6

 3. anki

  Hoi Hugo

  Wat super dit……..als ik ooit naar Bali ga, dan weet ik waar ik moet zijn…..kan ook in de bagage van Cas kruipen haha
  Maar mijn complimenten hoor helemaal te gek..ben benieuwd naar het eindresultaat

  Groetjes Anki

 4. Fam.Lamers

  Ziet er goed uit- Sanur vinden wij een mooie badplaats, dus als het project klaar is komen we zeker een keer vakantie houden op Bali. Veel succes met de afronding van het geheel.
  Groetjes, Fam.Lamers en Rob K

 5. Kees Maandag

  Hoi Hugo,
  geweldig hoor zo’n project! Dat spreekt mij bijzonder aan, omdat ik zelf ook zo ondernemend ben (geweest). Kreeg vandaag van Jenny deze site door en was benieuwd. Een gezellige tijd de komende maand samen met jouw moeder. Misschien kom ik ook nog wel eens die kant op! Groet en veel succes, Kees

 6. Anneke Krol

  Wij zijn vorige maand in Sanur bij Hugo wezen kijken,het is erg mooi wat hij daar bouwt het is bijna klaar.
  Hans en Anneke Krol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑