De heer Trubkin uit Doesburg is als 25.000ste burgernetter verwelkomt. Deze week werd hij in het zonnetje gezet als 25.000ste lid van Burgernet in de politieregio Gelderland-Midden. Samen met zijn vrouw en dochter kreeg Trubkin een kijkje achter de schermen van Burgernet. Trubkin werd thuis opgehaald door een wijkagent en maakte op het Bureau Burgernet in Velp kennis met de mensen achter Burgernet.


Woensdag 7 juli aan het eind van de middag kreeg de Doesburger uit handen van korpschef Pim Miltenburg een bos bloemen, een boek over de politie en dankwoorden voor deelname overhandigd.


Op 1 augustus 2010 gaat Burgernet, het samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen, van start in Doesburg.


De werving van Doesburgers voor Burgernet gaat de zomerperiode door. Zo is er op Binnenste Buiten een stand waar Doesburgers zich kunnen aanmelden. Tijdens de Hanzefeesten een maand geleden werden ruim honderd nieuwe leden gescoord.


In gemeenten waar Burgernet al draait, heeft het initiatief zich al ruim bewezen. Dankzij de inzet van burgernetters zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.


Foto: Doesburg.nl