De nieuwe sportontmoetingsplaats op de Beinum is officieel geopend. Donderdagavond 8 juli vond met het onthullen van drie pictogrammen de officiële opening plaats. De pictogrammen staan voor samen, schoon en van tien tot tien. De Graafschap-voetballers Jochem Jansen en Leon Broekhof zorgden voor de eerste aftrap in het nieuwe ‘sportstadion’.


De realisatie van het sportontmoetingsplek is volgens voorzitter Jelle Koning van de Wijkraad Beinum het eerste zichtbare wapenfeit van de buurtraad. ‘Het is belangrijk dat er voor jongeren in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar iets wordt gedaan in de wijk. Het is een prachtige sportplaats geworden. De jongeren en ouders zijn razend enthousiast’.


Koning stelde dat er een behoorlijk voorbereiding vooraf ging aan de bouw van de sportfaciliteiten. ‘Het is ooit begonnen met een subsidieproject. Daaruit is een eigen project gekomen. Daarna volgde een vergunningtraject, het moet immers zeer zorgvuldig gebeuren. Door intensief overleg met buurt, scholen, gemeente en wijkraad is het gelukt om dit te realiseren’.


Urban Sports Xperience
Tijdens de officiële opening overhandigde de Rotaryclub Doesburg een cheque van 7.500 euro aan de gemeente Doesburg voor het project Urban Sports Xperience. Koning benadrukte dat samen het sleutelwoord was bij de realisatie en het in stand houden van de sportplaats.


Voor de spelers van De Graafschap was het nog even zweten tijdens hun partijtje tegen de enthousiaste Beinumse jeugd. ‘Dit is hartstikke leuk voor de buurt en goed voor de kinderen. Ze kunnen hier geweldig leuk spelen. Het is echt mooi gemaakt. Wij werken graag mee aan dit soort initiatieven’, aldus de uit Wehl-afkomstige Graafschapper Jochem Jansen.


Prullenbakken
De komende weken worden er nog kleine veranderingen doorgevoerd aan de  sportontmoetingsplek. Zo komen er lichtmasten waar prullenbakken aan worden bevestigd. Verder wordt het speelveld in het ijzeren stadion nog voorzien van een groene kleur en lijnen. Breedtesport Doesburg zal de komende tijd regelmatig activiteiten organiseren op de nieuwe sportontmoetingsplaats Beinum. Het wij(k)gevoel zal hierdoor alsmaar toenemen.


Larissa Lentjes van Breedtesport Doesburg stelt dat bij de komende activiteiten haar organisatie een coordinerende en uitvoerende rol speelt. ‘Vanavond was de opening, waarbij tegelijkertijd het straatsportevenement USX (Urban Sports Xperiencde) en het WK Straatvoetbal bij plaats vond. Verder is er op dinsdag 13 juli tijdens de pleinsporten streetsufing van 15.30 tot 17.00 uur en vindt ook op dinsdag 20 juli de pleinsporten plaats’.


Gymlessen
Lentjes zegt trots te zijn op de sportontmoetingsplek. ‘Omdat er veel verschillende partijen in het project samen hebben gewerkt, het een extra mogelijkheid geeft om de jeugd en jongeren in beweging te krijgen en houden, en het ideaal is dat het bij de scholen ligt. Gymlessen kunnen nu ook buiten worden gegeven.’


Een fotoverslag van de opening