Jan Jaap Weeda uit Doesburg maakt een bijzondere motorreis. De Doesburgse motorliefhebber maakt een omvangrijke reis naar Azië. Hij maakt onderdeel uit van een groep van avontuurlijke motorliefhebbers.

 

Weeda is 8 april met een paar motorvrienden vertrokken. Via Kroatië en Griekenland bivakkeren ze momenteel in Turkije. Over enkele dagen wil de groep Iran bezoeken en begin mei staat Pakistan op het programma. Vervolgens gaat het via India (juni), China (augustus), Kyrgyzstan (augustus), Kazachstan (augustus), Rusland (september) en Oekraïne (oktober) weer huiswaarts. Weeda niet de gehele reis mee. Hij reist tot en met Turkije om dan weer huiswaarts te keren. De groep vervolgt de reist en keer in oktober weer terug.

 

Op 15 oktober hopen de motorrijder weer thuis te zijn, waarna een reis van een half jaar erop zit. De avonturen van Weeda en zijn motorvrienden zijn te volgen op een speciale website; www.moetjijeensopletten.nl. Naast reisverslagen, routes en achtergrondinformatie zijn er op deze site actuele foto’s te vinden van de avonturiers.

 

Jan Jaap Weeda is afkomstig uit de wijk Beinum in Doesburg en werkt naast zijn studie al jaren bij Albert Heijn in Doesburg.

Jan Jaap Weeda