Doesburg als stad en Sander van der Hoeff als inwoners van Doesburg spelen een rol bij de bekende radioactie Serious Request. Doesburg is namelijk een van de plaatsen waar de estafetteloop Meters voor Mama’s doorheen komt. De fanatieke hardloper Van der Hoeff rent zelf mee tijdens de estafette van Apeldoorn naar Rotterdam.


Al jaren achtereen is de week voor kerst gereserveerd voor de 3fm actie serious request. Het uitgangspunt is heel simpel; vraag een plaat aan en doneer een bedrag voor de actie. Dat kan hier http://seriousrequest.3fm.nl/


Maar het is ook mogelijk om op andere manieren bij te dragen aan deze actie. Doesburger Sander van der Hoeff zit net zoals de voorgaande jaren dinsdagochtend van 00.00 tot 04.00 uur in het 3fm call center (0909-1336) om daar alle verzoekjes te noteren.


Maar als fanatiek hardloper kon hij de uitdaging van Meters voor Mama’s natuurlijk niet laten lopen. Hij schreef zich in om in de nacht estafette van komende donderdag samen met een aantal andere lopers van Apeldoorn naar Rotterdam te gaan lopen. En u kunt hem per kilometer of voor een vast bedrag sponsoren. Van der Hoeff: ‘Iedere bijdrage is welkom, veel kleine bedragen maken ook een groot bedrag’.


Voor de actie Meters voor Mama’s is hij vandaag geinterviewd op 3FM op de radio. Het fragment is hier te beluisteren.


Doesburg is zelf een van de plaatsen waar de estafette, die van Enschede naar Apeldoorn, doorheen komt. Afgaand op een vertrektijd van half acht vanuit Enschede zal de estafette ongeveer om 03.30 uur langs Doesburg komen. Bekijk hier de route.


‘Aangezien ik van donderdag op vrijdag al mee loop in de estafette van Apeldoorn naar Rotterdam, denk ik dat ik de fiets pak en een eindje met ze op ga fietsen’, aldus Van der Hoeff.