Na het boek Doesburg op de Kaart is deze week bij Uitgeverij Gelderland een soortgelijk boek over Zutphen verschenen. Op de cover van Zutphen op de kaart prijken weer dezelfde namen: Willem Beemers schreef de teksten, Anne van der Meiden verzorgde de foto’s.

 

Het boek is een ode aan een stad met een grote cultuur-historische waarde die met zijn tijd meegaat. In zijn voorwoord zegt Henk Kamp, oud-inwoner  en minster van Economische  Zaken, het treffend: oud en nieuw komen bij elkaar in Zutphen. Volgens hem zet dit boek de stad terecht op de kaart.

 

Burgemeester Gerritsen van Zutphen spreekt van een stad voor fijnproevers. Historie, cultuur, horeca en winkels, op allerlei gebieden komen ze aan hun trekken. Voor de culinaire liefhebbers bevat het boek recepten die door de hoofdpersonen zijn gekozen. Zutphen op de kaart is verkrijgbaar bij Nieuwenhuis Boek en Buro in Doesburg.

 

Eerder werd het boek Doesburg op de Kaart uitgebracht. Dit boek werd onder meer overhandigd aan Clemens Cornielje, de Commissaris van de Koning en oud-inwoners van Doesburg.