Het factureringssysteem Earny van het Doesburgse bedrijf Logict timmert flink aan de weg. Zaterdag 6 november was Earny voor de tweede keer aanwezig op de KVK-startersdag in Arnhem. Sinds die dag zag Earny het aantal aanmelding voor het online facturatiesysteem flink stijgen.


Met Earny is het mogelijk om de administratie bij te houden en facturen te versturen, zowel digitaal als per post, zo laat Casper Bakker van Logict weten. ‘Het softwareproduct is uitermate geschikt voor kleine zelfstandigen’, aldus Bakker.


De slogan van Earny is “Earny maakt factureren fun”.  Earny is één van de diensten van Logict, een Doesburgs ICT-bedrijf dat begin 2007 door drie gemotiveerde Doesburgers werd opgericht.


Dit jaar was de tweede keer dat Earny met een stand op de KVK-startersdag stond. De startersdag is een prima gelegenheid om startende ondernemers kennis te laten maken met Earny. Stephan Groen, één van de bedenkers van het product zegt hierover: ‘Op de startersdag merken we dat de administratie een onderdeel is waar beginnende ondernemers tegenop zien, wij vinden het leuk om juist die zorg bij starters weg te halen’.


Op de startersdag heeft Earny slechts een paar nieuwe klanten geregistreerd, maar in de week erna zijn er dagelijks gebruikers bijgekomen. Naast nieuwe aanmeldingen zijn er veel gesprekken geweest met ondermeer boekhouders. ‘Zij waren erg enthousiast over het product en wilden het bij hun klanten aanraden’, aldus Bakker.


De KVK-startersdag werd door 2.200 mensen bezocht. Velen daarvan kwamen even op de stand van Logict. Groen: ‘In de stand hadden we twee computers staan zodat we mensen meteen konden laten zien hoe Earny werkt, dan zien mensen zelf dat wij factureren weer echt leuk maken’.