De Doesburgse Watersport Vereniging (DWV) en de Breedtesport Doesburg zijn weer volop bezig met de organisatie van de Nieuwjaarsduik. De duik vindt plaats op 1 januari 2011 om 12.00 uur aan de tribunekant van de IJsselkade in Doesburg.


Ook dit jaar worden weer veel deelnemers en bezoekers verwacht. Het thema voor deze nieuwjaarsduik is: “Begin 2011 met een duik voor jezelf”. Na de duik is er lekkere erwtensoep, koffie en gezellige muziek.


De vrijwilligers zijn er klaar voor, zo laat de organisatie weten, ‘de vergunningen voor het evenement zijn verleend, de sponsors hebben hun medewerking toegezegd en de duik is weer door Unox erkend. Kortom, de nieuwjaarsduik komt er aan’.


Het al of niet doorgaan van de duik wordt niet bepaald door de kou. De bikkels die gaan duiken, hebben de kou er voor over. Mocht de kade echter onder water komen te staan, dan zal de nieuwjaarsduik niet doorgaan.


Update 14-12-2010: De nieuwjaarsduik van DWV is opnieuw door UNOX als Serieuze Duik erkend. Doesburg behoort straks tot een van de 81 erkende nieuwjaarsduiklocaties in Nederland.