Doesburgs Oranjeconcert wordt ‘Night of the Queen’

Het befaamde Oranjeconcert dat altijd een week voor de Koninginnedag wordt gehouden ondergaat dit jaar een verandering. Na decennia Oranjeconcert te hebben geheten is door Doesburg & Oranje, Muziekcorps der Voormalige Schutterij en de Doesburgse koren besloten het geheel een andere opzet en naam te geven. De naam Oranjeconcert bleek bij de jongeren toch een wat oubollig imago te hebben, zo laat de organisatie weten. Om ook deze groep aan te spreken is er na veel overleg gekozen voor ‘Night of the Queen’.


Uit het overleg van de commissie, die bestaat uit de dirigenten van alle koren en het muziekkorps en Carla Bekken van D & O, is ook naar voren gekomen dat de duur van het concert, zeker afgelopen jaar, een veel te lange zit is voor het publiek.


Dit wordt mede veroorzaakt door het op en af gaan van de koren, waardoor het geheel wat rommelig werd en er veel tijd mee gemoeid was. Dus is er nu besloten om alle koren op het podium plaats te laten nemen en daardoor hoeven ze alleen maar op te staan als ze gaan zingen.


Nog een voordeel is dat enkele koren ook gezamenlijk nummers brengen wat weer een heel nieuw cachet aan het concert geeft. En, dat is ook belangrijk, er is nu wel een pauze waarin men een kopje koffie of een drankje kan drinken en even de benen strekken. Ook zal het concert niet meer zo laat afgelopen zijn als eerdere jaren. De streeftijd van het eind is 22.00 uur.


Nog meer nieuws is dat er nu ook hedendaagse  muziek en zang ten gehore gebracht zal gaan worden. Het is programma is nu echt voor jong tot oud. Natuurlijk mag er nog steeds mee gezongen worden.


Al met al een vernieuwing die iedereen zal aanspreken, stelt Doesburg & Oranje. Dus komt allen naar “Night of the Queen”.  Zoals gebruikelijk vind dit plaats in het Martinus Atrium in de Juliana van Stolberglaan in Doesburg. De aanvang is zondag 22 april om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. Toegang gratis.


Foto: Hanny ten Dolle

1 reactie

  1. Hanny

    Denkt iedereen aan deze fantastische avond die a.s.zondag is?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑