Gratis compost in trek in Doesburg

Naar schatting bijna twintigduizend inwoners uit de regio haalden op zaterdag 24 maart gratis compost op. Op zo’n 30 locaties waaronder Doesburg werden in korte tijd in totaal 85.000 zakken GFT-compost uitgedeeld.


De gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg en Zutphen en afvalbeheerbedrijven Circulus en Berkel Milieu bedankten met de Compostdag de inwoners voor het scheiden van hun GFT. Het gratis compost zorgde samen met het stralende weer voor blije gezichten.


Inwoners van de regio zijn actief bezig met afvalscheiding, waaronder van de groente-, fruit- en tuinresten (GFT), zo laten de initiatiefnemers van de compostdag weten. Vorig jaar werd in de zes gemeenten ruim 40 miljoen kilo GFT apart ingeleverd, dat is omgezet in groene energie en compost.


De samenwerkende gemeenten en Circulus en Berkel Milieu organiseerden de Compostdag om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun GFT. Als blijk van waardering ontvingen zij hun eigen GFT terug in de vorm van compost, als bodemverbeteraar voor de tuin.


Inwoners stonden al vroeg in de rij voor het gratis compost. De Compostdag werd uitgevoerd met hulp van tal van verenigingen, scholen, kringloopbedrijven, sociale werkvoorzieningen en natuur- en milieueducatiecentra. Ruim 200 medewerkers waren in touw om het compost uit te delen en de activiteiten te begeleiden.


Foto: Roderic Kreunen

1 reactie

  1. doesburgje

    tja als het maar gratis is dan worden mensen toch wilder in hun hersentjes……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑