Doesburgse bode fietst vijf keer Alpe d’Huez op

Henk van der Horst, bode in het stadhuis van Doesburg, was een van de duizenden deelnemers aan Alpe D’HuZes. Van der Horst reed maar liefst vijf keer de bekende Franse berg Alpe D’Huez op om geld in te zamelen voor het goede doel.


Burgemeester Kees Luesink is onder de indruk van zijn ‘werknemer’. Op Twitter meldt Luesink: ‘Henk van der Horst 5 (vijf!!!!!) keer de Alpe D’Huez op. Ongekend knap. Voor een mooi doel en door buitengewone Topbode van Doesburg’.


Op zijn weblog laat Van der Horst weten bijna vijfduizend euro bij elkaar hebben verzameld voor het goede doel. De fiets waarmee de 54-jarige Van der Horst de berg heeft beklommen, is afkomstig van Xycleservice Doesburg.


Naast Van der Horst reed ook legertopman Mart de Kruif, afkomstig uit Doesburg, tegen de stijle Alpenberg op. De Kruif laat op Twitter weten twee keer de 1860 meter hoge berg te hebben bedwongen.


Woensdag en donderdag namen een kleine tienduizend fietsers deel aan Alpe d’Huzes. Samen fietsten ze een kleine 30 miljoen euro bij elkaar. Het geld komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

1 reactie

  1. agnes das

    Wij komen net terug van Alpe D’Huez en het was daar fantastisch , diep respect voor Henk!
    Wij gingen kijken naar onze zoon Rob Das, die heeft hem 6 keer gefietst! Fantastisch wat al die mensen presteren daar want het is loodzwaar om maar iedere keer weer die berg op te fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑