In het Meulenhuus wordt op zaterdag 16 juni is om 14.00 uur het kindertheater ‘Huismuis’ te zien. Deze voorstelling is voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.


Huismuis op zoek naar een nieuw leven. In Huismuis besluit Dingeman de Huismuis zijn saaie leven te veranderen. Op een dag denkt Dingeman de Huismuis: Wat een saai leven heb ik eigenlijk……Weet je wat! Vandaag ga ik het helemaal anders doen! En Dingeman vertrekt, op zoek naar een nieuw huis, nieuwe vrienden, naar een nieuw leven. Maar zo gemakkelijk is dat niet.


De rat is wel aardig, maar die woont in het riool, dat stinkt heel erg. De goudvis wil wel vrienden worden, maar Dingeman kan zijn adem niet zo lang inhouden. De haas slaapt gewoon onder de blote hemel, dat is verschrikkelijk ongezellig. Ook loert overal gevaar. De uil houdt erg van muizen, maar dan om op te eten. De lieve oude mensendame heeft een muizenval gezet en dan is daar natuurlijk die spinsnorrende lapjeskat.


Gelukkig ontmoet hij het muizenmeisje van zijn dromen. Samen gaan ze wonen in een holletje in de bumper van een toeristenbus, precies onder het nummerbord. Deze muzikale vertelling is de avontuurlijke ontdekkingstocht van een jonge muis door het leven. Tijdens zijn tocht leert hij van alles, over alleen zijn en de waarde van vriendschap.


Kinderfilmorganisatie De Teil draait deze keer geen film, maar zorgt voor theater. Dit is de laatste voorstelling voor de zomer. In september start het nieuwe seizoen. De voorstelling is in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg De toegangsprijs is 5 euro met limonade en een versnapering in de pauze. Meer informatie is te vinden op http://teil.badhuis-doesburg.nl.