De wandelaars van de Doesburgse avondvierdaagse hebben vrijdagavond een groots onthaal gekregen. Onder begeleiding van muziekcorpsen werden ze onder grote belangstelling ingehaald in het centrum van de stad.


Zeker drie muziekverenigingen, waaronder Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg, zorgden voor een feestelijke intocht. De lopers, veelal jongeren van de Doesburgse basisscholen, werden beloond met bloemen en snoepgoed.


Naast veel jongeren was er ook een groep rolstoelers die de afgelopen vier dagen meedelen en werden geduwd door vrijwilligers. Ook was er een kerkelijke groep aanwezig, de Remonstrantse gemeente Doesburg.


De afgelopen vier dagen werd er door verschillende delen van Doesburg gelopen. De eerste dag werd gelopen over de Ooi, een stukje Beinum en via de stad weer naar de finishplaats. De tweede dag ging over de dijk richting IJsselstrand. De derde dag bleek een ‘regenetappe’ en ging richting IJsselzicht, langs de IJsselkade richting Beinum. De laatste dag werd gewandeld in en rondom de stad.


Volgend jaar vindt de avondvierdaagse plaats in mei. Van 28 tot en met 31 mei wordt er dan weer gelopen in en om Doesburg.