Feestelijke comeback van Doesburgse balletjes

De Doesburgse balletjes zijn weer terug. Zaterdagmiddag tijdens de Hanzefeesten werd het eerste zakje met typisch Doesburgse snoepjes overhandigd door burgemeester Kees Luesink. De snoep is sinds vandaag te koop bij LekkerszenZo in de Kerkstraat in Doesburg.


Onder grote belangstelling, waaronder de legendarische Doesburgse snoepvrouw Ria Haanappel, overhandigde burgemeester Kees Luesink het eerste zakje snoepjes aan nabestaanden van de familie Heintzberger, de bedenker van de lokale lekkernij.


Voorafgaand aan de officiële overhandiging van het eerste snoepzakje was er een presentatie hoe de snoepballetjes worden gemaakt. Enkele tientallen voorbijgangers vergaapten zich aan de ambachtelijke snoepmaker.


Tip
Bekijk het fotoverslag van de presentatie van de Doesburgse balletjes

2 reacties

  1. hanneke

    Kleine correctie: niet mijn tante maar mijn moeder(zus van Ria) was bij ons tijdens de presentatie van de Doesburgsche Balletjes. Graag wil ik iedereen bedanken voor de overweldigende belangstelling.Richard jij ook bedankt voor de plaatsing op jouw site waar je veel Doesburgers n enorm plezier mee doet!

  2. Richard Kok

    Prima correctie Hanneke. Zo helpen we elkaar verder. De snoepjes smaakten overigens prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑