Doesburgse dichter Gerard Akse schrijft gedichtenbundel

Op zaterdag 25 april wordt de gedichtenbundel ‘Moluks Geheugen’ van de Doesburgse dichter Gerard Akse feestelijk gepresenteerd. Deze avond zal plaatsvinden in de Gasthuiskerk in Doesburg en is voor genodigden.

 

De gedichten in de bundel gaan over de reis van de Molukkers in 1951 van hun verre land in het Oosten naar de havens van aankomst in Nederland. Het gaat over hun gekoesterde herinneringen, hun blijvend verlangen naar het land van herkomst en hun desoriëntatie.

 

Maar ook over de taak die zij zichzelf stelden in het nieuwe land een bestaan op te bouwen. De gedichten zijn een getuigenis van de erfenis, die mensen met zich meedragen die zich staande moeten houden, nadat zij hun natuurlijke grenzen hebben verloren.

 

Gerard Akse (1940) is dichter van de reizende mens. De reiziger die zijn eigen land verlaat en op reis gaat naar een nieuw bestaan elders. Het is dus niet verwonderlijk dat de dichter graag inging op het verzoek uit de Molukse gemeenschap van Doesburg de gedichtenbundel ‘Moluks Geheugen’ te maken.

 

Hij was zeer onder de indruk van het vertrouwen dat hem werd geschonken in lange kwetsbare gesprekken met meer dan 20 Molukkers in Doesburg uit 4 verschillende generaties. Dat vertrouwen maakte het mogelijk dat weg gedrukte emoties tevoorschijn kwamen en leidden tot gesprekken met een onverwachte openheid.

 

Izaäc Singadji, Susan Tehupuring en Alfares Munster van het Comité “50 jaar Molukkers in Doesburg” zijn blij met het resultaat.  Op zaterdag 25 april wordt de gedichtenbundel ‘Moluks Geheugen’ van de Doesburgse dichter Gerard Akse feestelijk gepresenteerd. Deze avond zal plaatsvinden in de Gasthuiskerk en is voor genodigden.

 

De bundel is verkrijgbaar via de boekhandel, online of klik hier om rechtstreeks te bestellen via uitgeverij Nieuwe Druk . De prijs van de bundel is 15 euro.

1 reactie

  1. Arline Heemskerk

    Informatie, inkijkexemplaar en bestellen kan op: http://www.nieuwedruk.nl/boeken.php?boek=Moluks+Geheugen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑