Een van de deelnemers van de Beinum RUN afgelopen weekend, Sander Hoeff, maakt zich sterk om de Singelloop nieuw leven in te blazen. Hoeff hoopt dat de hardloopwedstrijd tijdens Koninginnedag volgend jaar weer plaatsvindt. Hij heeft hiervoor contact gezocht met het comité Doesburg & Oranje.


Op de website www.doesburgenoranje.nl staat te lezen dat een eventuele herleving van de Singelloop door verschillende betrokkenen wordt besproken. Hoeff liet zaterdag tijdens de eerste Beinum RUN weten dat wat hem betreft de Singelloop zo snel mogelijk weer wordt hervat.


Op DoesburgDirect.nl laat Hoeff weten de voorzitter van Doesburg & Oranje een mail te hebben gestuurd om de Singelloop nieuw leven in te blazen. Volgens Hoeff zijn er in Doesburg voldoende hardlopers maar werd er tot de Beinum RUN afgelopen weekend niets meer voor hen georganiseerd.


De Beinum RUN werd zaterdag 24 september voor het eerst gehouden. De hardloopwedstrijd maakte onderdeel uit van een programma rond de Nationale Burendag. Wijkraad Beinum organiseerde de hardloopwedstrijd waarbij Jente Baars uitgeroepen werd tot winnaar.