Officiële onthulling kunstbeeld van Marga Bles


De Doesburgse kunstenares Marga Bles, eigenaar van Galerie8r in Doesburg, heeft haar sculptuur ‘Vrij-uit’ in Groenlo bezichtigd. Dat deed ze samen met wethouder Hoijtink en de kunstcommissie van Groenlo. Het beeld, gerealiseerd door Bles, staat ongeveer een jaar op deze locatie, maar de kunstenares kon het door persoonlijke omstandigheden niet eerder bezichtigen. Hierdoor bleef een officiële onthulling tot nog toe achterwege. Met een klein comité is er alsnog aandacht besteed aan het bronzen beeld.


De gedachte achter de sculptuur is de kracht en kwetsbaarheid van mensen. Het contrast tussen het fragile bovenlichaam en het forse onderlichaam beeldt deze tegenstrijdigheden uit.


‘Het beeld straalt moed uit. Moed om helemaal vrij te zijn. We zijn gewend om in structuren te leven en ons aan te passen. Dan moet je moedig zijn om te laten zien wie je bent’, aldus Bles.


Het dynamische beeld staat op een hoge roestvrijstalen sokkel. Aanvankelijk was deze hoge sokkel bedoeld om vandalisme te mijden. Bles is echter erg enthousiast over de positie van het beeld: ‘Ik had al gehoopt dat het beeld op zo’n hoge sokkel zou staan. Het lijkt alsof het beeld vliegt’.


Wethouder Hoijtink sprak Bles toe blij te zijn met het prachtige beeld.


Zie ook:
Portret van Marga Bles

1 reactie

  1. Frans

    Marga alsnog proficiat,heel mooi geworden.Over je andere beelden,ik vindt ze heel mooi.

    Gr. Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑