De PvdA Doesburg heeft gereageerd op het nieuws over de financiële tegenslag in de begroting voor de komende vijf jaar. De oppositiepartij koppelt het jongste problemen aan eerdere financiële problemen rond, zoals de partij het noemt, ‘het debacle van de riolering Noordelijk Molenveld’.


De zaken rond het debacle van de riolering Noordelijk Molenveld zijn nog niet afgerond of er is opnieuw een financiële strop van 1,4 miljoen in Doesburg, meldt de PvdA Doesburg op haar website.


‘Door een fout in de begroting van 2011 zal de reserve van de gemeente in vijf jaar ruimschoots onder het nulpunt dalen. Dit is de zoveelste verrassing die de financiële positie van Doesburg in gevaar brengt. De PvdA heeft zo langzamerhand vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de begroting’, aldus de partij.


PvdA Doesburg vraagt zich hoeveel ‘van dit soort nare verrassingen’ er nog meer gaan komen. ‘Is het project Noordelijk nu helemaal afgerond, zodat daar geen nasleep meer van komt? Zijn er nog andere zaken in de “kast” die ons aangenaam zullen verrassen? De PvdA vraagt hierover een interpellatie aan in de komende raadsvergadering van 29 september’, aldus de oppositiepartij onder leiding van fractievoorzitter Karel Gerritsen.