De Doesburgse internetondernemer Casper Bakker is vertrokken naar Silicon Valley in de VS. In de kraamkamer van internethits, zoals Silicon Valley ook wel wordt genoemd, maakt Bakker een toer langs diverse succesbedrijven op internet.

 

De eigenaar van start-up Picqer.com is een van de deelnemers van ‘The Valley Startup Bootcamp 2014’. Deze bootcamp bestaat onder andere uit het bezoeken van diverse bedrijven, het volgen van workshops en het spreken van diverse succesvolle ondernemers in Silicon Valley.

 

Op maandag 20 oktober vindt de aftrap plaats in San Francisco. Dinsdag staat onder andere een diner bij Google gepland en woensdag volgen de deelnemers onder meer een workshop gegeven door Airbnb.

 

Casper Bakker runt in Doesburg het online voorraadbeheerysteem Picqer. Sinds kort is het bedrijf gevestigd in de Koepoortstraat in het centrum van de stad. Daarvoor was het gevestigd op het industrieterrein achter Garage Schel.

 

Silicon Valley is een veelgebruikte benaming voor de zuidkant van de Baai van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië. In die regio zijn veel technologiebedrijven gevestigd, inclusief enkele van de grootste ter wereld zoals Apple, Google en Facebook.