Jonge hardlopers uit Doesburg zijn zondagmiddag in de prijzen gevallen bij de Keppelrun, de hardloopwedstrijd in Hoog-Keppel. Zo werd Isis Baars tweede op de 1.000 meter in de categorie Meisje 6/7 jaar en werd Ivar Kok derde op de 1.000 meter in de categorie Jongens 6/7 jaar.

 

In dezelfde leeftijdklasse werd Boya Munster bij de meisjes zesde. Bij de jongens was er in die leeftijdsgroep een top-10 notering voor Ramses Cramer (7de) en Mauro Tuhuteru (10de).

 

Op de 1.000 meter, die door het dorp Hoog-Keppel ging, legde Bjorn Beekman beslag op de tiende plaats bij de jongens in de leeftijdcategorie 8/9 jaar. Jente Baars, die in 2011 de eerste Beinum-RUN op zijn naam schreef, werd knap vijfde op de 1.000 meter voor jongens van 10 en 11 jaar.

 

Bij de volwassenen liep Geert-Jan te Boekhorst op het koningsnummer de tien kilometer een tijd van 44 minuten en 20 seconden. Met deze tijd eindigde de eigenaar van kapsalon Rootz op de vijftigste plaats. Totaal namen er 346 hardlopers deel aan de 10 kilometer die deels door het Keppelse bos werd afgelegd.

 

Totaal namen er 64 Doesburgers verdeeld over de verschillende afstanden deel aan de Keppelrun. De zesde editie van de Keppelrun zorgde voor meer dan duizend deelnemers.