De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) houdt zondag 16 mei de Doesburgse Mosterd Muziekdag. Het centrum is op die dag gevuld met kramen en muziekgroepen.


De Doesburgse Mosterd Muziekdag begint om 12.00 uur en gaat door tot 17.00 uur. Naast kramen van hobbyisten met oude ambachten zijn er diverse muziek- en dansgroepen actief. De boerendansgroep De Meulenvelders houdt een modeshow.


Verder is er een demonstratie van een schaapscheerder. Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers gratis mosterdsoep proeven. Om 15.00 uur is de bekendmaking wie er dit jaar de beste mosterdsoep heeft gemaakt. De toegang voor het evenement is gratis.


In verband met de organisatie zijn op zondag 16 mei van 10.00 tot 18.00 uur de straten Ooipoortstraat, Meipoortstraat (vanaf de Zandbergstraat tot de hoek Ooipoortstraat/Kerkstraat), Kerkstraat (vanaf de ingang voormarkt tot de hoek Meipoortstraat/Ooipoortstraat) en de kruising Kloosterstraat/Kosterstraat op de Kerkstraat afgesloten. Het gedeelte Boekholtstraat vanaf de Heerenstraat tot de Kerkstraat is daardoor doodlopend.