Een potje Doesburgse mosterd speelt een bijzondere rol rondom een bizar wereldrecord op Instagram. Vorige week is een ogenschijnlijk eenvoudige foto van een ei meer dan 50 miljoen keer geliked op Instragram.

Het verhaal van het ei op Instagram is even bijzonder als mysterieus. Via het account world_record_egg zijn inmiddels drie foto’s gepubliceerd. Bij het derde ei is het te zien dat het barst.

Na de buzz over het ei verscheen ineens een potje Doesburgse mosterd op Instagram. Uit de tekst bij de foto kan worden opgemaakt dat het doel is om zoveel mogelijk ‘likes’ te halen en zelfs een aanval te doen op het wereldrecord van ‘het ei’.

Het account world_record_dsbmosterd heeft op 16 januari een foto van een potje Doesburgse mosterd gepubliceerd met de tekst: ‘Let’s set a world record together and get the most liked post on Facebook. Beating the current world record held by a egg (41 million)! We got this with doesburgse mustard’.

De foto is overigens slechts 220 keer ‘geliked’ en komt daarmee niet in de buurt van ‘het ei’. Het is onduidelijk wie achter het account zit om te proberen Doesburgse mosterd via Instagram onder de aandacht te brengen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.