Doesburgse nieuwjaarsreceptie landelijk nieuws

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doesburg die maandagavond 7 januari plaatsvindt, was vandaag landelijk nieuws. Reden voor de landelijke media-aandacht zijn de zeer lage kosten van de nieuwjaarsreceptie. Doesburg behoort tot de aller goedkoopste van heel Nederland.


Vele duizenden euro’s kost een nieuwjaarsreceptie, gehouden door gemeenten, vaak. Jaarlijks zorgt het voor een hoos aan kritiek op het lokale ambtelijke apparaat. Zeker in deze tijd zwelt de kritiek aan op gemeenten die flink in bus blazen met een peperdure nieuwjaarsreceptie.


Burgemeester Kees Luesink van Doesburg legde vanochtend op Radio 1 uit dat er in Doesburg al jaren zo’n vijf- tot zeshonderd euro wordt uitgetrokken voor hapjes, drankjes en lokale muziek voor de doorgaans 150 aanwezigen. ‘Gemeenschapsgevoel is onbetaalbaar’, laat Luesink op Twitter weten.


Tip:
Nieuwjaarsreceptie Doesburg op 7 januari om 19.30 uur

2 reacties

  1. Will van Dooren

    tja, ik denk altijd elke euro is teveel, en laten we eerlijk zijn omdat pietje 15 euro uitgeeft en jantje 10 euro wil dat nog niet zeggen dat het goedkoper is, maar wel dat er verschil in zit. dus een schouderklopje geven terwijl je toch geld opmaakt in deze barre tijd vind ik teveel arrogantie, zeg dan we gaan volgend jaar nog beter ons best doen om nog minder uit te geven aan hapjes, drankjes en lokale muziek.

  2. Frans Leemreize

    Nou, nou, wel een beetje zuur. Als je niks uitgeeft gebeurt er niks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑