Ondernemers uit Doesburg zijn samen met wethouder Ellen Mulder in Noorwegen om deel te nemen aan de internationale Hanzedag. De internationale Hanzedagen worden jaarlijks in 1 van de 200 Hanzesteden georganiseerd.

Vanaf 9 tot 12 juni zijn de Hanzedagen in Bergen, Noorwegen. Het evenement trekt vele toeristen en bestuurders van Hanzesteden. Dit jaar gaat voor het eerst een bedrijvendelegatie op de bezoek bij bedrijven in Bergen tijdens de Hanzedagen, zo ook Doesburgse bedrijven waaronder Rotra en Ubbink.

Doel van de reis is te onderzoeken of en hoe het Hanzeverbond ook in de huidige tijd een handelswaarde heeft voor bedrijven. In 1980 organiseerde Zwolle voor het eerst deze internationale Hanzedagen. Daarmee werd nieuw leven in het eeuwenoude Hanzeverbond geblazen.

In 2017 zijn de Hanzedagen in Kampen. Het is de ambitie van Kampen om niet alleen een toeristisch en bestuurlijk programma te maken, maar ook voor ondernemers een aantrekkelijk programma te bieden.

Het initiatief voor de bedrijvendelegatie naar Bergen kwam uit Doesburg. Wethouder Ellen Mulder ziet in de Hanzedagen een kans om internationale expansie te stimuleren. ‘De Hanzedagen bieden een goed platform om niet alleen bestuurlijke, maar ook bestaande bedrijfsrelaties te versterken en nieuwe te ontwikkelen’, aldus Mulder.

Er bleek veel belangstelling voor de reis uit de Regio Zwolle. 20 van de 30 deelnemers komt uit de Regio. Zo zijn Rotra en Ubbink uit Doesburg aanwezig en is ook het voormalige Doesburgse bedrijf Heel Metaal (eigenaren wonen in Doesburg) van de partij.

‘De Hanzedagen zijn voor ondernemers een kans voor de ontwikkeling van nieuwe markten, de ondernemers versterken het onderlinge netwerk en kunnen hun internationale netwerk vergroten’, aldus Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.