Floor Jansen timmert aan de weg. De Doesburgse studeert aan de University of East Anglia in het Engelse Norwich en werkt in Londen als filmproducer aan haar meest recent korte film Turning Pointe. Voor deze film is ze een crowdfundingactie gestart.

Jansen werkt in dit project samen met schrijver en producer Emily Rose. Rose werkte voor de BBC en het British Film Institute. Jansen produceerde eerder in London en Essex de film Love Bitten en liep stage bij het Amsterdamse Smarthouse Films.

Turning Pointe gaat over een jonge balletstudente die hard werkt om de hoofdrol te krijgen in het eindstuk van haar school. Belangrijke thema’s in deze korte film zijn ambitie en de balans tussen vriendschap en competitie.

Filmfestival Cannes
De film wordt geregisseerd door Xenia Swan, wiens vorige film Cinema Français onlangs werd vertoond op het internationale filmfestival van Cannes. De crew van Turning Pointe bestaat uit jonge maar al ervaren filmmakers, die het leuk vinden om behalve commerciële projecten ook hun eigen ideeën creatief uit te werken.

Crowdfunding
Omdat het voor beginnende filmmakers moeilijk is om voldoende budget bij elkaar te krijgen, besloot Floor Jansen om een indiegogo-campagne te beginnen. Indiegogo is een internationaal crowdfunding-platform dat zich richt op de filmindustrie.

Jansen en haar team hebben voor Turning Pointe zo’n 1.500 pond nodig, ongeveer 2.000 euro. Weliswaar werken cast en crew veelal vrijwillig aan de film mee, maar het huren van camera’s en locaties, transport en maaltijden, kostuums, decor en make-up zijn niet gratis.

Floor Jansen vraagt daarom om een kleine donatie van het Doesburgse publiek. Wie meedoet stimuleert niet alleen een aantredende generatie jonge filmmakers, maar krijgt er ook wat voor terug in de vorm van verschillende pakketten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

Foto: Floor Jansen