Doesburgse Turfhaven krijgt mogelijk café-restaurant

De plannen en ideeën rondom de Doesburgse Turfhaven krijgen wellicht een vervolg. Afgelopen zomer werd op deze locatie officieel een nieuwe parkeerplaats geopend. Vele kampeerauto’s hebben sindsdien de weg naar deze unieke p-plaats weten te vinden.


Onder bezoekers gingen echter steeds meer stemmen op om, naast toilet- en wasvoorzieningen, ook een horecafunctie op deze bestemming te realiseren. Gedacht wordt aan een café-restaurant voor haven- en camperpassanten.


Diverse externe partijen, waaronder een vertegenwoordiging van kampeerauto- en pleziervaartuigenrecreanten, gaan de mogelijkheden voor horeca-exploitatie onderzoeken.

4 reacties

 1. Frans van der Krul

  Gaat men dan nog wel de stad in?
  Dit gaat ten koste van de horeca in de binnen stad of moet horeca uit de binnenstad dit zien als een kans?

 2. Richard Buma

  Ik zie het eerder als een versterking. Overigens is het aantal cafés in Doesburg wel erg beperkt voor een plaats van deze omvang, dus een café extra is prima. Komt bij dat de ontwikkeling daar geen shoppingcentre zal worden, dus bezoekers zullen wel degelijk een rondje gaan maken door de binnenstad.

 3. t.geerdink

  camperaars en bootliefhebbers zijn over het algemeen mensen die er graag op uit gaan en dus ook stadje/dorpje willen verkennen.
  toe te juichen dus.kan doesburg best wel gebruiken.

 4. Aernoudt Bottemanne

  Prima plan! Maakt het havengebied wat levendiger. Vergroot de kans dat passanten (haven + campers) langer in Doesburg blijven. Daar plukt zowel de horeca als de middenstand de vruchten van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑