Sinterklaas komt aan in Doesburg

De boot met Sinterklaas heeft zaterdagmiddag aangemeerd in de haven bij Doesburg. Onder toeziend oog van veel kinderen zette de Sint vervolgens per koets vaart richting het centrum van de stad, waar hij op het stadshuis werd verwelkomt door burgemeester Kees Luesink.


Vlot na de landelijke intocht in Roermond vaarde Sinterklaas over de IJssel richting Doesburg. Veel kinderen, ouders en grootouders op de trap bij Hotel Doesburg waren getuige van de aankomst van de Sint.


Daarna zette de Sint met veel Pieten koers richting het centrum van de Doesburg. Burgemeester Luesink verwelkomde de Sint en zijn Pieten en liet weten dat de kinderen van Doesburg vanavond hun schoen mogen zetten.


Sinterklaas zelf had nog een cadeautje voor de burgemeester en de wethouders Henk Westra en Fred Jansen. Zij kregen een snoepletter. Niet van chocolade, maar van kaas. Onder begeleiding van Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg reed de Sint met paard en wagen door de winkelstraten van Doesburg.


1 reactie

  1. Sandra van Veen

    Dit was de 1e intocht voor ons zoontje. Hij heeft z`n ogen uitgekeken, het was fantastisch! Blijft een geweldig kinderfeest en als ouder geniet je er zeker van mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑