Dorinde Lensink van Reisbureau Lensink is aanvoerder van het team dat vrijdag deelneemt aan het TV-programma Zomer in Gelderland, dat vanuit Doesburg wordt uitgezonden. Het Doesburgse team bestaat uit leden van Rotaryclub Doesburg en Stichting Hanzefeesten, het goede doel waarvoor het team geld probeert binnen te halen.


Naast Lensink bestaat het team vanuit Rotaryclub Doesburg verder uit co-teamcaptain Jan Strating, Marcel Blok (zilversmid), Monique Franck (eigenaresse van een verloskundigepraktijk) en Martin Beijer (voormalig directeur Ubbink). Vanuit Stichting Hanzefeesten nemen de Frieda Oosten, Hanneke Hoed, Leo van Bommel, Maarten Lindner en Wilma van der Velden deel.


Vrijdagochtend 10 augustus krijgt het team rond 09.45 uur de opdracht te horen die het moet uitvoeren. ’s Avonds is er vanaf 18.00 uur een live-uitzending op tv waarin nog een aantal opdrachten volgen. Wanneer de opdrachten goed worden vervuld, dan krijgt het team duizend euro. Dit geld gaat naar het goede doel, waarbij gekozen is voor Stichting Hanzefeesten.


‘Mensen die vrijdag willen helpen, kunnen zich het beste vrijdagochtend even melden bij restaurant De Bonte Hond. Dat zal die dag wel het zenuwcentrum zijn en verder hopen we op veel publiek ’s avonds vanaf 18.00 uur op de Markt. Een van de opdrachten is ook om minimaal 250 mensen op de been te krijgen voor de tv-uitzinding in de avond’, aldus co-teamcaptain Jan Strating, die oproept om massaal naar de markt te komen vrijdagavond.