DOV praat met gemeente over revitaliseren Kloostertuin

De Doesburgse Ondernemers Vereniging DOV is in gesprek met de gemeente over  parkeerplaats Kloostertuin. Ondernemers willen de parkeerplaats achter de supermarkten Albert Heijn en Coop revitaliseren. Er ligt een plan klaar. Voorwaarde is wel dat er vervolgens gekozen wordt voor een zogeheten blauwe zone, waarbij bezoekers kunnen parkeren voor een bepaalde tijd met een parkeerschijf zonder hiervoor te betalen.

 

In september wil DOV een presentatie houden in de commissie VROM van de gemeente Doesburg om de plannen toe te lichten. Intussen zijn de plannen voorgelegd aan de politieke partijen, zo laat DOV-voorzitter Stan Hillenaar weten.

 

Hillenaar over het plan: ‘We hebben inderdaad inmiddels met alle politieke partijen gesproken om een inschatting te kunnen maken over de haalbaarheid. We zullen in september verder ingaan op de gemaakte opmerkingen en zien vol vertrouwen de discussie omtrent een blauwe zone tegemoet’.

 

Hillenaar vervolgt: ‘Omdat we gekozen hebben voor de dialoog met de stadbestuurders is het niet handig om verdere details via de media prijs te geven alvorens we diezelfde bestuurders eerst hebben geïnformeerd, gewoon een kwestie van fatsoen. Ook al realiseer ik me dat ik dat niet helemaal in de hand heb. Bovendien is het plan nog in vroeg stadium en zullen we het ook over de mogelijke consequenties moeten hebben’.

 

DOV laat weten enthousiast te zijn over het plan. ‘Kortom: Een plan waar we zeer enthousiast over zijn , de aantrekkingskracht van Doesburg als winkelstad moet vergroten en draagvlak moet krijgen binnen alle betrokken geledingen van onze stad. Wordt vervolg.’

 

Stichting Stadsmanagement Doesburg laat bij monde van Martin Beijer weten voorstander te zijn van ‘elke vorm van het weghalen van barrières van betaald parkeren’. Voor de gemeente betekent het minder inkomsten en minder kosten om parkeerautomaten te beheren.

2 reacties

  1. Wim Robbertsen

    Veel ondernemende positiviteit en input rondom twee mooie plannen voor onze binnenstad: Kloostertuin en Arsenaal. En ze liggen nog naast elkaar ook 🙂

  2. Marja Aarts

    Een erg goed initiatief. Wordt er nog aandacht besteed aan de duur van het parkeren? Het zou mooi zijn als we mensen langer in de stad zouden kunnen houden en dan is bijv. 1 uur, wat vaak de tijd is bij blauwe zones, te krap. Mocht het financieel niet uitkomen dan zou het fijn zijn als er gesproken kan worden over betalen achteraf of het yellowbrick systeem. Gratis parkeren op vrijdagavond en zaterdag zou ook veel mensen trekken als ik luister naar de opmerkingen die ik in de winkel krijg over het parkeren maar dat ondervang je door de blauwe zone! Ben benieuwd wat het zal worden en op welke termijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑