DOV wil met ondernemersfonds af van freeriders

De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) denkt een manier te hebben gevonden om afscheid te kunnen nemen van zogeheten freeriders, ondernemers die niet meebetalen aan evenementen maar er wel van profiteren. DOV wil een ondernemersfonds opzetten en maakt hier serieus werk van. Dat meldt Stan Hillenaar, voorzitter van DOV.


Al enkele jaren wordt er gesproken over een ondernemersfonds waarbij alle ondernemers in de binnenstad reclameheffing betalen. Uit dit fonds worden vervolgens evenementen georganiseerd en gefinancierd. Momenteel wordt veel gedaan door DOV. Maar straks, als er een ondernemersfonds is, moeten evenementen en activiteiten hieruit worden gefinancierd.


Vorige week is tijdens een vergadering van DOV besloten om serieus werk te maken van een ondernemersfonds. ‘We zijn bezig met het organiseren van centrale inhoudingen van gelden. Daar moeten we echt naartoe. Daarmee zijn we af van de freeriders. We hebben goede hoop dat het er komt. De Kamer van Koophandel en onze stadsmanager helpen ons daarbij. We hebben denk ik nog een jaar nodig voor het zover is’, aldus Hillenaar.


Recent liet stadsmanager Bart van Rooij al weten dat er nagedacht wordt over het heffen van reclamegelden. ‘Een idee dat al langer speelt is het invoeren van reclameheffingen voor alle ondernemers, waarbij gelijktijdig de lidmaatschapkosten voor DOV-leden vervallen. De Kamer van Koophandel heeft aangeboden om DOV te ondersteunen bij het uitvoeren van dit plan. Concreet betekent dit dat de gelden in een ondernemersfonds worden gestopt om evenementen van te financieren en er blijft een stukje over om stadsmanagement te ondersteunen’, aldus Van Rooij.


3 reacties

 1. robert duis

  Geachte Heren Hillenaar en van Rooij,

  Als ik het goed begrijp zijn de Doesburgse ondernemers te verdelen in Leden en Freeriders.

  Het zou heel effectief zijn om een lijst van Freeriders te maken, echter dat lijk mij niet zo netjes.

  Wat wel mag en kan: De Doesburger te laten weten welke ondernemer, welk bedrijf en welke winkelier LID is van de DOV.
  Met andere woorden het lidmaatschap duidelijker te maken middels een affiche – een insigne – een logo of anderszins.

  De meeste Doesburgers weten NIET wie LID van de DOV is en kunnen dus ook niet vanuit de consument meewerken om de LEDEN van de DOV te begunstigen, hetgeen een indirect “wapen” zou kunnen zijn om de FREERIDERS tot bezinning te brengen.

 2. robert duis

  Sorry ….moet zijn ……”lijkt mij niet zo netjes.

 3. Jacob van Montfoort

  Heeft het DOV deze z.g. “Free riders” wel eens benaderd met de vraag: Waarom deze nog geen lid zijn van DOV?
  Wat weet de “Doesburger” – ook na raadpleging van http://www.doesburgdov.nl/ – nu van de DOV.
  Wat is de doelstelling(en)? Is er een visie, zo ja welke? Wie zijn lid? Hoe wordt je lid?
  Geachte DOV, hier lijkt toch een schone taak voor u te liggen, alvorens u: tijd, geld en energie steekt in onderwerpen zoals bovengenoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑