DWV heeft in de derde klasse D haar derde zege op rij geboekt. Koploper De Rijn uit Wageningen was kansloos tegen een fanatiek DWV. In zwembad Den Helder werd het maar liefst 16-9. Door de zege is DWV opgeklommen naar de middenmoot.


De mannen van DWV waren er op gebrand om de goede lijn, na de winstpartijen tegen DBD uit Best en Hieronymus uit Roosendaal, door te trekken. De Rijn uit Wageningen was dus gewaarschuwd en kon zijn borst nat maken, maar moest bovenal op zijn tellen passen. Vorige week liep de confrontatie tegen Zwemvereniging Utrecht met 7 rode kaarten en dito uitsluitingen compleet uit de hand en werd de wedstrijd halverwege het 3e part zelfs gestaakt.


DWV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zat er direct vanaf het begin bovenop. Zoals verwacht speelde De Rijn fysiek “hard” om DWV eronder te krijgen, maar dat resulteerde in veel uitsluitingen aan beide zijde.


De Rijn mocht van DWV de score openen (0-1) in het 1e part, maar met doelpunten van Coen van Vliet (1-1), Thomas Smeenk (2-1 en 3-1) en Jan Eenstroom (4-1), kantelde de wedstrijd direct in Doesburgs voordeel, gadegeslagen door het weer ruim aanwezige publiek in Zwembad Den Helder. De Rijn wist zich geen raad met de doelpuntenregen van DWV en verharde hun spel, wat resulteerde in een tegentreffer vlak voor de 1e rustpauze (4-2).


Het 2e part vocht De Rijn zich vanuit een manmeer situatie dichtbij DWV (4-3) en deden nog een schep extra kolen op het spelvuur. 1 speler van De Rijn raakte hierdoor oververhit en moest vanwege “trappende bewegingen” aan het adres van Coen van Vliet het veld ruimen. DWV liet zich deze buitenkans, 4 minuten een manmeer situatie, niet ontnemen en liep door doelpunten van Berry te Kamp (5-3 & 7-3) en wederom Jan Eenstroom (6-3 & 8-3) verder uit. De Rijn antwoordde niet en zo ging DWV met een comfortabele voorsprong het 3e part in.


Begin 3e part wist De Rijn wel direct te score (8-4), maar de mannen van DWV drukte elke illusie van de tegenstander de kop in door zelf 3x te scoren, Coen van Vliet (9-4) en na een tegentreffer René Giesbertsen vanuit een strafworp en een briljante druk/stootbal (10-5 & 11-5). De Rijn moest de gifbeker van DWV helemaal leegdrinken, maar scoorde nog wel 1x tegen (11-6).


In het 4e part schoot Thomas Smeenk met een kanonskogel 12-6 binnen, gevolgd door een doelpunt van de hardwerkende Roy Campschroer. Door kleine slordigheden in de verdediging wist De Rijn een kleine opleving af te dwingen en wisten 3x op rij te scoren (13-9).


Interimcoach Roel Smeenk greep met een time-out in en bracht zijn mannen terug bij de les. Jarno van Kevelaar en Jan Eenstroom hadden de boodschap goed begrepen en lieten met hun doelpunten (14-9 & 15-9) de doelpuntenmachine weer aanslaan. Het was definitief “game over” voor De Rijn en na nog een fraai doelpunt van Thieme Smeenk (16-9), 1 seconde voor het laatste fluitsignaal, dropen zij een illusie armer af.


Voorzitter André Vreman: ‘Ik kwam halverwege wedstrijd het zwembad binnen met de jeugd <13, na een gewonnen wedstrijd tegen Schuurman BZC, en wist niet wat ik zag. Natuurlijk had ik het gehoopt, net als het trouwe publiek wat het team door en door steunt, maar realistisch gezien wist ik dat het zeer moeilijk ging worden’.


Vreman geeft een groot compliment aan het team en Roel Smeenk, die zijn dagelijkse drukke werkzaamheden onderbreekt om het team bij te staan. ‘Lang genieten van het succes kunnen we niet, volgende week komt die andere topploeg Doesburg bezoeken, Zwemvereniging Utrecht. Je zou bijna de verwachting uitspreken dat we dit ook zouden moeten winnen, maar ik/we bekijken het nu wedstrijd voor wedstrijd. Dat is ook andere kijk op het verloop van de competitie in tegenstelling tot het vorig jaar’, aldus Vreman.


DWV 1 – De Rijn 1  16-9 (4-2, 4-1, 3-3 en 5-3)
Treffers: René Giesbertsen (2x), Thomas Smeenk (3x), Berry te Kamp (2x), Coen van Vliet (2), Jan Eenstroom (4x), Jarno van Kevelaar (1x), Roy Campschroer (1x) en Thieme Smeenk (1x)