Op zondag 14 februari om 14.30 uur is het podium van de Doesburgse Gasthuiskerk voor Dr. Swingplanck. De bekende Amsterdamse funkband Dr. Swingplanck maakte ooit furore in het fameuze etablissement De Heeren van Aemstel.

De musici die de band toen vormden studeerden af en werden wetenschapper, vandaar de naam Dr. Swingplanck. De specialiteit van de band is om van elk optreden een dol feest maken. De funky jazz leunt op acts als Earth, Wind & Fire, Cha Ka Chan en Stevie Wonder. Dus, kun je nog dansen, kom naar het jazzcafé van Gasthuiskerk Doesburg en dans mee!

Dr. Swingplanck speelt een hele middag lang opzwepende muziek en brengt prachtige versies van muziek van wereldbands. Het repertoire van Dr Swingplanck is behalve swingend ook uitermate dansbaar.

Programma

Het programma omvat een lange lijst aan bekende nummers als Cantaloop, Superstitious, Play that funky music, Carwash en Voulez Vous Coucher. Dr Swingplanck laat de soul-funk en de oude dance classics herleven.

Het optreden op 14 februari begint om 14.30 uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro en is te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.