Op vrijdagavond 19 februari treedt het viool-pianoduo Annebeth Webb en Frank van de Laar op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het optreden begint om 20.00 uur. Zij traden beide al eerder op bij Podium Acanthus.

Programma

Drie sonates van beroemde componisten zullen op 19 februari op het programma staan.

Als eerste klinkt een Sonate in g van G. Tartini. Naast het componeren was deze Italiaan een bekend vioolpedagoog in zijn tijd en de grondlegger van de toen nieuwe methode van het strijkstokgebruik. Een methode die tegenwoordig eigenlijk nog gebruikt wordt.

Na Tartini speelt het duo de Sonate № 8 in G van Beethoven. Deze sonate heeft nog een degelijke sonatevorm. Wel experimenteert Beethoven hierin voorzichtig met het gebruik van syncopen en de voor zijn latere composities zo karakteristieke sterke accenten die juist niet op de eerste tel vallen.

Na de pauze brengen Annebeth en Frank de Sonate in b klein, P 110 van Ottorini Respighi. Deze componist schreef voornamelijk orkestwerken en opera’s. Een bekend werk van hem is ‘de Fonteinen van Rome’.

De sonate begint met een hartstochtelijk thema. In het tweede deel treedt de piano solistisch op de voorgrond. Als afsluiting volgt een stormachtig slot met een krachtige Passacaglia.

Programma 19 februari 2016.

Annebeth Webb – viool met Frank van de Laar – piano

* G. Tartini                        – Sonate in g

* L. van Beethoven            – Sonate № 8 in G, op. 30 nr.

* O. Respighi                       – Sonate in b, P 110

Het concert op 19 februari begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 15 euro per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar op CJP-houders betalen 7,50 euro per persoon. De prijzen zijn inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert.

Reserveren kan via Reserveringen bij:  Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176, E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.