Meer dan 30 deelnemers hebben hun galeries, ateliers, podia en werkplaatsen op zondag 7 februari open tijdens de Culturele Zondag Doesburg. Extra aandacht is er deze keer onder andere voor Keramiek Atelier Phoenix en boekdrukkerij De Arend.

Een groot gedeelte van de beelden van Keramiek Atelier Phoenix staat tot en met 28 februari tentoongesteld bij Galerie Mignon in Wijk bij Duurstede. Hierdoor is er ruimte ontstaan in het atelier.

De cursisten van Gerda Drenth exposeren diverse werken en een aantal hiervan zijn te koop. Het is een aantrekkelijk geheel geworden door de grote diversiteit van de stukken. Buiten de Culturele Zondag bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak

Historische Boekdrukkerij De Arend

Deze boekdrukkerij heeft er weer een houten lettertype bij en een bijzonder aantal lettertypes zijn te bekijken. Arie Niks, de eigenaar van de historische drukkerij, zal dan met loden letters een tekst zetten en vervolgens drukken.

Vol trots vertelt hij dat hij sinds enkele weken er een lettertype bij heeft. Dit type is gemaakt van hout en is dus al vele decennia oud. Ze hebben een hoogte van circa 18 centimeter en werden vroeger gebruikt in raambiljetten. 18 cm is in de computer 480 punten.

Het Bovenhuys

In de maanden december tot en met februari is naast de permanente expositie van Corinne Boureau, een expositie van de Zeeuwse kunstenares Riet Sturm te bewonderen. Riet is een veelzijdig kunstenares en heeft haar inspiratie opgedaan door kapsels van Roggeneieren. Deze worden ook wel zeemeermintasjes genoemd.

Haar kapsels worden gemaakt van keramiek. Ze worden Japanse raku manier gestookt. De oven wordt ca. 3 kwartier tot een temperatuur van 1000 °C verwarmd met het keramiek erin. Het keramiek wordt op verschillende manieren bewerkt door bijvoorbeeld met glazuur of toevoegingen, zoals bloedkoraal.

Aankondiging ‘Sieraad aan de IJssel’

Dit evenement in Doesburg krijgt een vervolg op zondag 3 april 2016 (Eerste Zondag van de Maand). Er zijn dan in de Martinikerk ontwerpers van sieraden uitgenodigd, om hun werk te laten zien en het vak zal door diverse deelnemers worden gedemonstreerd.

De ontwerpwedstrijd zal opnieuw worden uitgeschreven met het thema ‘hoe zal mijn hals uw schoonheid dragen’. Deze regel is uit het gedicht  ‘Ode aan het sieraad’ welke Jan Vijn speciaal voor  ‘Sieraad aan de IJssel’ heeft geschreven.

Laat je inspireren en ontwerp een halssieraad. Vanaf half januari kun je jouw ontwerp insturen. De winnende ontwerpen worden uitgevoerd door Laura Egbers van Marjolin goudsmid en door zilversmederij Blok.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.