Verzuim onder Doesburgse scholieren opnieuw gedaald

Voor het derde jaar op rij is het verzuim onder scholieren in Doesburg gedaald. Dit staat in het regionaal jaarverslag van de leer- en kwalificatieplicht en de Regionaal Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) regio Achterhoek.

In dit jaarverslag staan gegevens over de leer- en kwalificatieplichtige jongeren onder de 18 en voortijdige schoolverlaters boven de 18. Drie jaar geleden waren er nog 132 Doesburgse verzuimmeldingen bij de afdeling Leerplichtkwalificatieplicht. Dat aantal is in het schooljaar 2014-2015 teruggebracht tot 96.

 ‘Doesburg doet het bovengemiddeld goed met het terugdringen van het schoolverzuim. Oorzaak daarvan ligt waarschijnlijk in de aanpak: er wordt zoveel mogelijk preventief gewerkt. Er zijn spreekuren op VMBO-scholen en er worden controles uitgevoerd op de aanwezigheid van leerlingen. Problematisch verzuim is daarmee in de afgelopen jaren steeds meer voorkómen’, zegt verantwoordelijk wethouder Peter Bollen.

De consulenten voor leerplicht- en kwalificatieplicht werken hiervoor samen met gemeenten in de regio Achterhoek en in de regio Arnhem. Ook binnen de gemeente wordt intensief samengewerkt met diverse scholen, het jeugdteam, de politie, Openbaar Ministerie, veiligheidshuis, zorgaanbieders en de collega’s binnen het sociale domein.

De kleinschaligheid van de gemeente en de samenwerking zorgen ervoor dat verschillende disciplines elkaar goed kennen en snel weten te vinden. Deze aanpak legt het accent meer op de zorg voor leerlingen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Hoe veel leerplichtontheffing zijn er verleent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑