Het College van Burgemeester & Wethouders van Doesburg heeft dinsdag 2 februari Gedeputeerde Staten van Gelderland in Doesburg ontvangen. Tijdens een enerverende dag werd een bezoek gebracht aan het Stadhuis en aan de bedrijven Koninklijke Rotra en Ubbink. Ook de gemeenten Rheden en Doetinchem waren vertegenwoordigd bij het werkbezoek.

Met name de gemeenschappelijke thema’s duurzaamheid, werkgelegenheid, innovatie en regionale samenwerking stonden op de agenda. Bijzonder was de boottocht van beide colleges in de stromende regen van de Turfhaven naar de vestiging van de Koninklijke Rotra. Volgens de Doesburgse wethouder Ellen Mulder doorstonden de beide colleges storm, regen en wind en was alleen al hierom deze dag onvergetelijk.

Bij Ubbink werd stilgestaan bij de ontwikkelingen in het milieuvriendelijk bouwen en is de samenwerking met onder andere het Graafschapcollege, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Wedeo besproken. Koninklijke Rotra verzorgde een rondleiding door de bedrijfsruimten en over het terrein, waarbij ook een bezoek werd gebracht aan de onlangs in gebruik genomen LNG-installatie op de Container Terminal.

Voor burgemeester Loes van der Meijs was het een boeiende dag. ‘Als je toch ziet hoe we als provincie en gemeente belangrijke onderwerpen als innovatie, werkgelegenheid en regionale samenwerking op een heel goede manier samen oppakken, dan geeft dat veel vertrouwen voor de nabije toekomst. Opgeteld bij het bezoek aan de prachtige bedrijven Koninklijke Rotra en Ubbink hebben we vandaag goed en hard gewerkt met elkaar’, aldus Van der Meijs.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.