In de Gasthuiskerk in Doesburg vindt op vrijdag 5 februari de voorstelling Ella! plaats. Tijdens deze voorstelling wordt stilgestaan bij het bewogen leven van zangeres Ella Fitzgerald

.

In de muziektheaterproductie Urban Myth brengt jazzvocaliste Denise Janna op vrijdag 5 februari vanaf 20.00 uur een ode aan Ella Fitzgerald. Ze vertelt hoe de zangeres uitgroeide tot wereldster en laat horen dat haar onvergetelijke songs nog steeds even prachtig zijn.

Het concert Ella! trok als pilot in Amsterdam en Den Haag al volle zalen met een enthousiast publiek. In 2014 waren er 12 voorstellingen en ook die werden zeer goed ontvangen. Er zijn theaters die deze voorstelling in dezelfde week nog bijboeken vanwege de lange wachtlijsten.

Weinigen weten dat Ella Fitzgerald achter haar glansrijke carrière een grimmige jeugd doormaakte. Haar moeder stierf toen ze 14 jaar oud was. Daarna raakte haar leven in een vrije val, tot ze op een avond de legendarische Amateur Night won in het Apollotheater in Harlem, New York. Vanaf dat moment veranderde haar leven en groeide Fitzgerald uit tot the Queen of Jazz.

Het concert op vrijdag 5 februari begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 15 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.