In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 13 februari om 14.00 uur de kinderfilm ‘Molletje en zijn vriendjes’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 3 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is 3,50 euro met na afloop iets lekkers.

Molletje en zijn vriendjes bestaat uit vijf korte animatiefilmpjes die gaan over vriendschap. Molletje, het lieve beestje in de hoofdrol, sluit vriendschap met een jonge adelaar die net uit het ei is gekropen. Ook beleeft hij grappige avonturen met zijn andere trouwe vriendjes, zoals de kikker en het kleine haasje.

Deze klassieke animaties betoveren elke keer weer een nieuwe generatie kinderen. Het molletje is met hulp van zijn vriendjes de vos te slim af.

Tussen 1957 en 1976 maakte de Tsjech Zdenek Miler een reeks animatiefilmpjes voor de kleinsten. Hij koos een molletje als hoofdfiguur en omringde hem met allerlei vrolijke wezens. Maar in het bos zijn ook enge dieren, zoals een sluwe vos. Gelukkig is het molletje met hulp van zijn vriendjes de vos te slim af. Milers filmpjes – klassieke animaties – betoveren elke keer weer een nieuwe generatie kinderen. 3+

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.