Dr. Swingplanck treedt op in de  Doesburgse Gasthuiskerk op vrijdag 13 maart. Het optreden begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de Doesburgse VVV (0313 479088) of voor aanvang van het programma in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

Dr. Swingplanck is een bekende funkband uit Amsterdam die in de jaren 1980-2000 furore maakte in De Heeren van Aemstel. Dr. Swingplanck speelt opzwepende muziek, funky en jazzy.

 

De band brengt onder andere prachtige versies van muziek van wereldbands als Earth, Wind & Fire, Chaka Khan, Stevie Wonder en vele andere grote namen, te veel om op te noemen. 
De muziek die Dr Swingplanck speelt is behalve swingend ook zeer dansbaar. De band speelt op 13 maart in de Doesburgse Gasthuiskerk maar liefst drie swingende volledige sets.

 

Het repertoire omvat een lange lijst aan bekende nummers als Cantaloop, Superstitious, Play that funcky music, Carswash en Voulez vous Coucher.  Dr Swingplanck is een swingende band die soul-funk en dance classics doen herleven.

dr swingplanck