In de Boekenweek, op woensdag 11 maart, doet de bekende en veel besproken Amsterdamse auteur Kees van Beijnum in de Gasthuiskerk een boekje open over zijn werk. De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de VVV Doesburg  0313 479088) of voor aanvang van het programma bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg. De avond wordt afgesloten met een feestelijke Boekborrel.

 

‘De grootste fout die een beginnend schrijver kan maken is jezelf te onderschatten,’ aldus Kees van Beijnum. ‘Je moet jezelf niet beperken, maar alles uitproberen en zien wat ervan komt. Overschatting is ook niet goed. Denk maar niet dat het schrijven van een boek een fluitje van een cent is.  Het is een hele lang mars, die bestaat uit allemaal kleine stapjes. Het is de kunst om deze stapjes zo goed mogelijk te maken.’

 

Van Beijnum is sinds 1991 fulltime schrijver. Daarvoor was hij journalist. Zijn eerste boek, ‘Over het IJ’, een reconstructie van een moord, oogstte veel bewondering. In 1994 debuteerde hij met de roman ‘Hier zijn Leeuwen’ en zijn semi-autobiografische roman ‘Dichter op de Zeedijk’ werd een jaar later een succesvol boek dat werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 1998 verscheen ‘De ordening’, over het levens van de weduwe Rost – Van Tonningen.

 

‘De oesters van Nam Kee’, Van Beijnums vierde roman, kwam in 2000 op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en werd verfilmd. Daarna volgenden ‘De vrouw die alles had’ en de bestseller ‘Het verboden pad’. ‘Paradiso’. Zijn laatste boek is ‘De Offers’ uit 2014, dat veel stof deed opwaaien. De pers daarover: ‘Van Beijnum is er op uit steeds nieuwe schrijfpaden te betreden, hij valt niet terug in de herhaling van eerdere succesboeken. Het is een schrijverschap dat zich meer en meer verdiept.’ ( De Groene Amsterdammer).